• Moje
  • Zpravodajství
  • Celebrity & bulvár
  • Sportovní
  • Ekonomické
  • Technologie
  • Životní styl
  • Pro ženy
  • Pro seniory
  • Auto&moto
  • Bydlení a zahrada
  • Kulturní
  • Vědecké, naučné a záhady
  • Magazíny
  • Blogy
Pozitivní zprávy

Hmyz má být potravinou budoucnosti. V čem tkví jeho výjimečnost?

Přidat Pozitivní zprávy do oblíbených


Doporučujeme:  Nastavte si sledování zajímavých článků a podcastů podle toho, co Vás zajímá.   Nastavit
Hmyz má být potravinou budoucnosti. V čem tkví jeho výjimečnost?
Datum publikování: 30. 5. 2021

Jedinečné výživové hodnoty i udržitelnost chovu stojí za obrovským potenciálem jedlého hmyzu v potravinářském průmyslu. Kromě exotických ochutnávek si dnes lidé mohou hmyzí bílkovinu zakoupit třeba ve formě prášku, tedy takzvané hmyzí mouky. Prášek lze zakomponovat do pečiva, těstovin i mnoha dalších pokrmů a zvýšit tak jejich nutriční hodnotu. Od běžné mouky je prášek prakticky nerozeznatelný. […] The post Hmyz má být potravinou budoucnosti. V...

Přečíst celý článek na Pozitivní zprávy

Upoutávka na článek je uveřejněna se svolením Pozitivní zprávy. Celý článek si můžete přečíst zde.

Související témata
Příroda a ekologie Zdraví budoucnost cvrčci ekologie hmyz jedlý hmyz potraviny udržitelnost výživa Mouky Prášek do pečiva prášek Hmyzí bodnutí Hmyzí domeček Hmyzí domek hmyzí hotel Hmyzí kousnutí hmyzí potraviny
Doporučené články
  • Finmag.cz
    Tradice, vášeň, slast i byznys. Neapolská pizza láká i Čechy, poplatkům navzdory (Finmag.cz, 7. 6. 2023)
  • MAGAZÍN.cz
    Výjimečnost korejské kosmetiky tkví v nevšedních ingrediencích (MAGAZÍN.cz, 11. 9. 2023)
  • Blesk pro ženy
    Kráska, která klame věkem: V čem tkví tajemství krásy Daniely Peštové? (Blesk pro ženy, 1. 5. 2021)
  • Plné zdraví
    Může být spirulina opravdu potravinou budoucnosti? (Plné zdraví, 25. 5. 2025)
  • Plné zdraví
    Hmyz stravou budoucnosti. Co je třeba vědět (Plné zdraví, 2. 5. 2022)
  • Svět cestovatele
    Kamenná slunce v Českém Středohoří. V čem tkví jejich unikátnost a proč obdobné útvary nikde jinde na světě nenajdete? (Svět cestovatele, 29. 4. 2024)
  • Pozitivní zprávy
    Seznamte se s chlebovníkem, potravinou budoucnosti (Pozitivní zprávy, 3. 9. 2022)
  • Deník.cz - Magazín
    Hmyzí džus strčí pomerančový do kapsy. Na cvrčky vsází téměř dvě miliardy lidí (Deník.cz - Magazín, 24. 2. 2023)
  • TechFocus.cz
    Potravinou budoucnosti bude i v naší republice překvapivě cizrna (TechFocus.cz, 2. 9. 2021)
Pozitivní zprávy
Nejnovější články
  • Ženě s transplantovanou dělohou se podařilo porodit dítě (6. 6. 2025)
  • Do Plzně se vrátili mořští koníci. Zoo je chce i rozmnožit (5. 6. 2025)
  • Příroda vítá cestující: nová galerie na pražském letišti oslavuje krásy české krajiny (4. 6. 2025)
  • Důvěra v novináře jako štít proti konspiracím. Nová studie přináší nadějný pohled (3. 6. 2025)
  • Mazlíček jako životní parťák. Studie říká, že přináší stejně štěstí jako manželství nebo blízké přátelství (2. 6. 2025)
Zobrazit poslední články na Pozitivní zprávy
© Copyright 2020 ČerstvéZprávy.cz
Oblíbená vyhledávání

Provozovatel: TRAFFIC DRIVER s.r.o. (IČO: 24179205) se sídlem Praha 3 - Žižkov, Husinecká 903/10, PSČ 13000. Spisová značka: C 186037 vedená u Městského soudu v Praze