• Moje
  • Zpravodajství
  • Celebrity & bulvár
  • Sportovní
  • Ekonomické
  • Technologie
  • Životní styl
  • Pro ženy
  • Pro seniory
  • Auto&moto
  • Bydlení a zahrada
  • Kulturní
  • Vědecké, naučné a záhady
  • Magazíny
  • Blogy
Ekonomika iDNES.cz

Trojky byly za socialismu nejrozšířenější restaurace, říká historik stravování

Přidat Ekonomika iDNES.cz do oblíbených


Doporučujeme:  Nastavte si sledování zajímavých článků a podcastů podle toho, co Vás zajímá.   Nastavit
Trojky byly za socialismu nejrozšířenější restaurace, říká historik stravování
Datum publikování: 13. 8. 2022

Restaurace se za socialismu se dělily do čtyř cenových skupin. Podniky se však nelišily pouze cenou, ale také například interiérem. „Členění do skupin se řídilo podle kritérií daných ministerstvem vnitřního obchodu,“ říká historik stravování a životního stylu Martin Franc v rozhovoru pro iDNES.cz.

Přečíst celý článek na Ekonomika iDNES.cz

Upoutávka na článek je uveřejněna se svolením Ekonomika iDNES.cz. Celý článek si můžete přečíst zde.

Související témata
Ekonomika - Domácí Stravování podle krevních skupin socialismu restaurace stravování Krevních skupin Co říká plevel berchtesgaden restaurace čínská restaurace hadí restaurace hypotéky restaurace
Doporučené články
  • Ekonomika iDNES.cz
    Historik: Za socialismu levněji nebylo. Méně platíme za jídlo i elektroniku (Ekonomika iDNES.cz, 6. 7. 2022)
  • Hobby.cz
    Levná játra jako luxusní zboží. Historik Franc líčí, jak se jedlo v 50. a 60. letech (Hobby.cz, 29. 4. 2025)
  • Zprávy iDNES.cz
    Štědrý den starých časů? K večeři hlemýžď, na Nový rok vepřové, říká historik (Zprávy iDNES.cz, 24. 12. 2021)
  • Xman.cz
    Na šikmou plochu sjelo Československo už v roce 1945, říká historik Rychlík (Xman.cz, 18. 5. 2021)
  • ParlamentníListy.cz
    Štěpánek (Trikolóra): Není restaurace jako restaurace aneb Někteří si jsou rovnější (ParlamentníListy.cz, 2. 3. 2021)
  • Hobby.cz
    Do bramborového salátu se dávali úhoři, z brambor bylo mýdlo, říká historik (Hobby.cz, 7. 5. 2023)
  • inStory.cz Styl
    Nejčastější stravovací mýty, kvůli kterým mnoho lidí nemůže zhubnout (inStory.cz Styl, 7. 5. 2021)
  • Hobby.cz
    Čočka z Tuzexu, lentilky s vorvaním tukem. Historik líčí gastronomii socialismu (Hobby.cz, 23. 11. 2024)
  • Tojesenzace.cz
    Trend: Restaurace reagují na poptávku po zdravých obědech (Tojesenzace.cz, 10. 2. 2025)
Ekonomika iDNES.cz
Nejnovější články
  • Dovolená v Řecku? Pro mnoho místních nereálné, prázdniny si suplují jinak (28. 8. 2025)
    DNES
  • Quinoa a bezmasé dny. Školy se na poslední chvíli dozvěděly, jak od září vařit (28. 8. 2025)
    DNES
  • All-inclusive v ohrožení? Turecká vláda chce zrušit hotelové bufety kvůli plýtvání (27. 8. 2025)
  • Pěkné pero, krásně píše, chválil Trump. Akcie výrobce vylétly o desítky procent (27. 8. 2025)
  • Poptávka po zbraních roste. Rheinmetall otevřel největší muniční továrnu v Evropě (27. 8. 2025)
Zobrazit poslední články na Ekonomika iDNES.cz
© Copyright 2020 ČerstvéZprávy.cz
Oblíbená vyhledávání

Provozovatel: TRAFFIC DRIVER s.r.o. (IČO: 24179205) se sídlem Praha 3 - Žižkov, Husinecká 903/10, PSČ 13000. Spisová značka: C 186037 vedená u Městského soudu v Praze